Städtisches Koenraad Bosman Museum Rees

Kunst- en stadsgeschiedenis van een stad langs de Rijn

Städtisches Koenraad Bosman Museum Rees

Kunst- en stadsgeschiedenis van een stad langs de Rijn

Het Städtische Museum Koenraad Bosman is genoemd naar de Nederlandse mecenas, ingenieur en ondernemer Koenraad Bosman (1918 - 2000). Het gebouw dat uit twee verdiepingen bestaat en uit de tijd van rond 1850 stamt, beslaat samen met de nieuw aanbouw meer dan 400 m² tentoonstellingsruimte. Inhoudelijk kent het museum twee zwaartepunten: kunst- en stadsgeschiedenis.

Regionale kunstenaars

In de afdeling kunst hangen  werken van Nederlandse  kunstenaars en kunstenaars van de Niederrhein, zoals Helmut Liesegang en Piet Leysing, uit de collectie van Koenraad Bosman en de stad Rees.  In de grote zaal worden wisseltentoonstellingen gepresenteerd.

Rees, een stad met een Duits en Nederlands verleden

In de afdeling stadsgeschiedenis vindt u informatie over de geschiedenis van Rees, van nederzetting tot stad. Vooral het grote model van de stad, dat Rees toont rond 1650 als grote Nederlandse vesting, is de moeite van het vermelden waard, evenals de ruimte die is gewijd aan Joodse tradities waar men veel te weten komt over het leven van de Joodse burgers van Rees.
Een bijzonder hoogtepunt is te vinden onder het museumgebouw. Hier kunnen de bezoekers de rond 1500 gebouwde kazemat bezichtigen die toegankelijk is en grotendeels behouden is gebleven.

Soort: Kunstmuseum
Adres: Am Bär 1 (Eingang: Vor dem Falltor)
Postcode en plaats: 46459 Rees
Regio: Kreis Kleve & Wesel