LWL-Museum für Naturkunde mit Planetarium

Alles onder een dak!

LWL-Museum voor natuurkunde met planetarium in Münster

U kunt een zwerftocht door de eeuwen maken tijdens een bezoek aan de wisseltentoonstellingen en de permanente collectie. U zult unieke objecten zien, zoals de grootste ammoniet ter wereld of het buitengewone beeld van de Melkweg. Het LWL-Museum is het enige Duitse natuurhistorische museum met een groot planetarium. In het planetarium, waar de hoogste resolutie in Europa wordt gebruikt, kunt u heel wat ontdekken tijdens uw reizen door het heelal.

Spannende en informatieve tentoonstellingen

De tentoonstellingen in het natuurhistorische museum in Münster zijn spannend en leerrijk voor jong en oud. Het museum toont wetenschappelijk onderbouwde tentoonstellingen over de natuur en haar relatie tot de mens. De presentatie in het museum wordt aangevuld met een groot aantal museumpedagogisch programma's, rondleidingen, lezingen, presentaties en themadagen. De mogelijkheden om zelf op ontdekkingsreis te gaan en gebruik te maken van het veelzijdige activiteiten programma zorgen ervoor dat het museum een unieke ervaringswereld wordt. Thema's uit de astrologie, zoals de sterren, planeten en het universum worden in het planetarium op een eenvoudige en voor alle leeftijden begrijpelijke manier gepresenteerd.
Het museum biedt rondleidingen aan voor groepen volwassenen. Voor kinderen en scholen bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de museumpedagogische dienst. Iedere zondag vinden er openbare rondleidingen voor individuele bezoekers plaats.

Soort: Natuurhistorisch museum
Adres: Sentruper Straße 285