• Nederlands
  • Deutsch

Kunstwegen - der Vechte folgen

Internationaal sculpturenproject in de Duits-Nederlandse grensregio

Omschrijving:

kunstwegen - internationaal sculptuurproject in het Duits-Nederlandse Vechtdal

De beeldenroute kunstwegen loopt langs de rivier de Vecht van de Hanzestad Zwolle in  Overijssel naar de Grafschaft Bentheim in Duitsland. Meer dan 80 interessante hedendaagse kunstwerken staan langs de 180 km lange route. Geniet van het prachtige rivierlandschap en ontdek spraakmakende kunstwerken in de buitenlucht.

De Vecht volgen

"de Vecht volgen" is het motto waarmee bezoekers worden uitgenodigd om het mooie landschap van het Nederlands-Duitse Vechtdal met zijn talrijke kunstobjecten in de openlucht te verkennen. De in 2000 geopende beeldenroute kunstwegen is een schot in de roos gebleken. Het geheim? Interessante en spraakmakende kunstwerken her en der in het landschap, die het beste met de fiets kunnen worden ontdekt.


Een mooi voorbeeld is de begaanbare installatie ' Ein Weg durch das Moor' (Een weg door het veen) van het kunstenaarsduo Fischli/Weiss in Bathorn. Verdere hoogtepunten van de route zijn de grensoverschrijdende tweedelige beeldengroep 'Wortlos' (Zonder woorden) van Ilya  Emilia Kabakov vlak langs de Vechte bij Laar, de 'Caprimoon 99' van Tobias Rehberger in Lage, de 'Black Garden' van Jenny Holzer in Nordhorn of de 'Lichtung' (Open plek) van Marko Lulic in Schüttorf.
 

De fietsroute 'kunstwegen' is volledig bewegwijzerd. Het gratis infomateriaal geeft een overzicht van de route, tips en korte informatie. Gedetailleerde informatie over de kunstwerken is te vinden in het boek 'kunstwegen- Reisebuch'. De gratis kunstwegen-app is een gratis alternatief voor onderweg.
 

Museumgegevens:

Soort: Kunstmuseum
Adres: Büro-Adresse: Vechteaue 2 (Alte Weberei)
Postcode en plaats: 48529 Nordhorn
Regio: Grafschaft Bentheim
Land: Duitsland
Tel: +49 (0)5921-971100
Web: kunstwegen.org