Burg Vischering: Kulturzentrum des Kreises Coesfeld

Een van de mooiste burchten van het Münsterland

Burg Vischering: regionaal cultuurcentrum

Burg Vischering in Lüdinghausen in het Münsterland geeft een indruk van het leven in de Middeleeuwen. In het museum in de burcht wordt de geschiedenis van het gebouw en zijn bewoners verteld. In de tentoonstelling in de hoofdburcht herinneren objecten zoals een voetenblok, een haakbus en een harnas aan de roerige tijden op de burcht. Een rijkversierd renaissance bed en een prachtig gedekte tafel geven een indruk van de leefstijl van zijn bewoners. De permanente tentoonstelling 'Ridders en paarden' is interessant voor kinderen. In het Cultuurcentrum worden ook regelmatig kunsttentoonstellingen en concerten georganiseerd.

Een van de mooiste burchten van het Münsterland

De burcht zoals we die nu nog zien dateert uit de 16e eeuw. Bij een grote brand was een deel van de middeleeuwse hoofdburcht verwoest. Hoewel het weerbare karakter bewaard is gebleven, is de nieuwe burcht gebouwd in renaissancestijl, met alle comfort van de toenmalige tijd. In veel details, zoals erkers, gevels, zandstenen schouwen en versieringen, is de bouwstijl van de 16e eeuw nog goed te herkennen. Als geen andere burcht in het Münsterland geeft Burg Vischering een indruk van de late Middeleeuwen en het begin van de nieuwe tijd.

Soort: Kasteel
Adres: Berenbrock 1